HDPE 70cm2mm-50m (alleen afhalen of pallet transport)

€ 362,50
Op voorraad
SKU
w70cm2mm-50m
Wortelbegrenzer van HDPE 2mm dik en 70cm hoog voor zelfs de allergrootste bamboes. Bijvoorbeeld Phyllostachys, Semiarundinaria, Pseudosasa, Fargesia robusta.
Apple Pay

Wortelbegrenzer van HDPE 2mm dik en 70cm hoog voor zelfs de allergrootste bamboes. Bijvoorbeeld Phyllostachys, Semiarundinaria, Pseudosasa, Fargesia robusta. 

HDPE staat voor High Density Polyethyleen of Hoge Dichtheid Polyethyleen. Het is een bekende kunststof. Andere benamingen zijn rhizoombegrenzer, wortelstop, wortelbarrière, wortelwering, wortelgeleiding en wortelblok.

Het is een hard massief en toch flexibel plaatmateriaal, UV bestendig, waterdicht, buigbaar in alle hoeken en snijdbaar. Je kunt het eenvoudig op de gewenste lengte of hoogte snijden met een snijmes.

We produceren ons HDPE in Nederland van 100% gerecycled materiaal. Het gaat tientallen jaren mee. Na gebruik inleveren bij het gemeentelijk afvalstation voor recycling.

Toepassing

Onze wortelbegrenzer is geschikt voor het inperken van de worteldrang van alle woekerende (Phyllostachys, Sasa, Pseudosasa) en polvormende (Fargesia) bamboes in het gematigde klimaat. Ook niet woekerende bamboes hebben wortelbegrenzer nodig. Die groeien namelijk 25cm per jaar in diameter dus ze staan zo aan de andere kant van de schutting, onder het terras of in het gras.

Wortelbegrenzer kent nog meer toepassingen:

  • woekerende grassen en planten zoals Japanse Duizendknoop
  • boomwortels
  • perceel afscherming op de volkstuin of border tegen onkruid van omliggende tuinen of gemeentegrond
  • afscherming tegen wateronttrekking en wortelgroei van de haag van buren
  • bekleding van de binnenkant van houten plantbakken als bescherming tegen rot door contact van water en aarde

Het is geen worteldoek! Dat is poreus, geweven zacht kunststof en waterdoorlaatbaar.

Gebruiksaanwijzing

Je graaft een geul met een spade en plaatst de wortelbegrenzer verticaal in de grond. Je laat 5 cm boven de grond uitsteken om de wortelstokken die boven de grond lopen tegen te houden. Met een (apart te bestellen) verbindingsset leg je de uiteinden van de wortelbegrenzer 5 cm over elkaar heen en je schroeft beide platen aan elkaar met de bouten en moeren.

Voor een haag adviseren we minimaal 60cm breedte maar minder kán. Voor een solitaire bamboe adviseren we minimaal 60 cm doorsnede of een vierkant van 50x50cm.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HDPE 70cm2mm-50m (alleen afhalen of pallet transport)
Recent bekeken
We found other products you might like!